Fra praksisplass til lærling hos CentPro

Fra praksisplass til lærling hos CentPro

Asle Hvidsten er elev på St. Olav VGS og går IKT fag. Han har vært utplassert hos CentPro siden høsten 2015 og vi tok en prat med han for å høre hvordan han har det hos oss.

Fortell kort om deg selv

Jeg heter Asle Hvidsten, jeg er 17 år gammel og bor i Fredrikstad. En av mine store interesser er Speiding, der er jeg aktiv på lokalt, nasjonalt og internasjonalt plan. Siden tidlig alder har jeg interessert meg for datamaskiner og andre tekniske enheter. Jeg har lenge vært sikker på hvilken studieretning jeg ville gå videre fra ungdomskolen.

Hvordan kom du i kontakt med CentPro?

I starten av skoleåret var det en dag på skolen hvor vi lærte mer om mulighetene videre. Da hadde jeg allerede fått meg en praksisplass, men da jeg så CentPro på en liste over bedrifter som var interessert i lærlinger, tok jeg en titt på deres nettside og fant ut at det de drev med virket interessant. Jeg bestemte meg derfor om å sende en mail til daglig leder Thomas Ryste.

Du har vært i CentPro siden høsten 2015 som utplassert elev fra St. Olav VGS. Hvordan har det vært å være her?

Jeg har vært veldig fornøyd i CentPro, i løpet av året har jeg fått mye relevante kunnskaper både mot skole og arbeidslivet. Selv om jeg kun er her vanligvis en dag i uken føler jeg at jeg er en del av teamet. Jeg blir behandlet som en ansatt, og jobber side om side med kollegaer. Det har også vært spennende å kunne være med å se hvordan firmaet har vokst siden sommeren, med blant annet nye ansatte og kontorer. Ukens høydepunkt er absolutt praksis på torsdager.

Hvordan er arbeidsplassen og kollegaene dine?

Arbeidsplassen er veldig grei, jeg har egen arbeidsplass med god plass, skjerm og bærbar datamaskin. Mine kollegaer deler en del av mine interesser og vi kommer veldig godt overens. Praten rundt lunsjbordet er preget av godt humor og latter.

Hvordan er opplæringen og oppfølgingen i CentPro for deg som er elev?

En stor del av min opplæring i CentPro er det jeg driver med på vårt testnett som jeg har en del virtuelle servere som jeg arbeider med og får oppgaver jeg kan løse på disse. Jeg føler også fremgang og jeg arbeider mer selvstendig nå enn før. Ofte får jeg noen vanskeligere oppgaver som jeg ikke skjønner veldig mye av når jeg starter men med hjelp av kollegaer og internett løser de seg. Mye av erfaring jeg får på denne måten tar jeg også med meg hjem og bruker på min egen server.

Du skal jo være lærling i CentPro fra høsten av, hvordan ser du for deg at de neste to årene blir?

I løpet av de to neste årene tror jeg at jeg har utbedret en bred erfaring og fått mye kunnskap. Jeg gleder meg til å komme meg ut i arbeid å ikke lenger sitte på skolebenken. Jeg tror jeg vil få mye gode og forskjellige arbeidsoppgaver i løpet av læretiden. Det er god stemning hos CentPro, så jeg tror det kommer til å bli veldig bra!

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til oss, Asle, og lykke til med lærlingetiden!